INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Hande Yetis

hande yetis1

Amerika ya gelmemde bana ilk ilham veren şey benden önce buraya gelen arkadaşlarım oldu onlarla konuşurken aslında benim içinde en doğru karar olacağını fark ettim. Aslında ABD olmasının nedeni buradaki imkanların diğer ülkelere göre çok daha iyi olması. Burda sizin içim herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor ve muntazam bir şekilde uygulanıyor. Ders ve antrenman saatleriniz en uygun şekilde planlanıyor. İkisini bir arada yürütmek burda çok kolay oluyor. Spor ekipmanlarınız, yemek ihtiyaçlarınız,.... aklınıza gelebilecek herşey okullar tarafından karşılanabiliyor. Bu imkanları göz önünde bulundurduğumda Amerika benim için en iyi seçenek oluyor.


Buradaki voleybol seviyesi gerçekten çok iyi. Çok sert maçlar yapıyoruz. Buraya gelmeden önce bu kadar sert maçlar yapacağımı çok tahmin etmemiştim. Özellikle defans, servis ve blok seviyesi gerçekten çok iyi. Buraya gelirken kendi voleybol performansıma güveniyordum. Burdan çok fazla şey öğreneceğimi düşünüyorum.
Okul seçimi yaparken ilk önce hangi seviyede oynamak istediğime ve hangi konferansta oynamak istediğime karar verdim. Daha sonra okulların takım kadrolarına bakıp kendi mevkimde son sınıf öğrencisi var mı diye kontrol edip antrenör kadrosunu inceliyordum.


Üniversite aramaya 12. Sınıfta başladım. Seçimimden kesinlikle memnunum çok iyi bir takımda oynuyorum ve okulum aynı zamanda okuduğum bölümde de çok başarılı.
2019 yılının sonunda SAT sınavına girecektim ve çalışmak için sadece 1 ayım vardı, aynı anda lise son sınıf öğrencisiydim kulüp ve okul maçlarımda devam ediyordu. Herşeyi bir arada yürütmeye çalışıyordum. Sınav haftasında 4 günde toplam 13 saat uyuduğumu hatırlıyorum. Bu günleri Tassos la konuşurken geçirdim ve ne kadar stresli olduğumu kendisi çok iyi hatırlıyor. Bu hafta benim için gerçekten çok zor geçti ama en sonunda SAT sınavından istediğim dereceyi aldım, kulüp maçlarını kazandık, sınavlarımdan da istediğim sonuçları aldım. Bu haftayı hayatım boyunca unutmayacağım. Bir diğer anım ise geçen yıl NOMOS EVE 2020 gitme hikayem: O hafta deplasmana gideceğim ve deplasmana gitmeden 1 gün öncede İzmir de kulüp maçım var. Maç bitikten sonra 2 tane valiz hazırladım, biri Marmaris deplasmanı içim diğeri de Selanik için. Deplasmana gittik maçalarımızı kazanmaya başladık geldik son final maçına... Maç saatiyle benim uçak saatim arasında 1 saat var ve oturduk antrenörüm takım arkadaşlarım düşünmeye başladık. Benimle beraber bir takım arkadaşım daha gelecekti Selanik’e. Neyse o gece bitti inşallah maç erken biter diye düşünüyoruz. Maça çıktık ve rakibimiz saha çıkmadı işte o an antrenörüm döndü ve dedi ki “ İşte bu bir işaret herşey sizin gitmeniz için oluyor”. Her yere saatinde vardık. Bu günü hayatım boyunca unutmayacağım.


NOMOS EVE 2020 benim unutamadığım anılarımdan biri. Orda bir sürü antrenörle tanıştım ve bunlar sıradan okullar değillerdi. Stanford, Wisconsin.... Organizasyonda herşey çok güzel planlanmış; kalacağınız yer, antrenman salonu, ekipmanlar... ve bunların zamanları da çok güzel ayarlanmıştı. Oradaki organizasyon sayesinde şuan bulunduğum okula gelebildim. Orda antrenman videolarımız çekildi ve organizasyonda bulunmayan antrenörlere gönderildi. Bu inanılmaz zor bir süreç ve bize bu imkanlar sunuldu. Bu sayede bizi yüzlerce antrenör izledi ve burs alma ihtimalim arttı. Eğer o organizasyon olmasaydı şuanki koçum benim videomu göremeyecekti ve buraya gelemeyecektim. Kesinlikle gidilmesi gereken bir organizasyon bu imkanları sağlayan NOMOS ailesine minnettarım.


Birinci sınıf olarak ilk geldiğimde gerçekten çok zorlandım. Çünkü hem birinci sınıfım nemde uluslararası bir öğrenciyim. Sistem, kültür, dil, insanlar... herşeyi sıfırdan öğrendim. İlk haftalar evimi, ailemi, arkadaşlarımı çok özledim ama burdaki antrenörlerim, takım arkadaşlarım hep yanımda oldular. Beni desteklediler ve sabırla herşeyi tek tek öğrettiler ve öğretmeye devam ediyorlar. Daha takımla antrenman yapalı 1.5 ay oldu ve çok genç bir kadromuz var. Çok güzel şeyler yapacağımıza inancım tam. Saha içinde ful konsantrasyon oynamaya çalışıyorum ve aşık olduğum oyunu düşünüp onu oynatmaya çalışıyorum. Neden burda olduğumu ve ne yapmak istediğime odaklamıyorum. Bu noktada ailem, arkadaşlarım, eski antrenörlerim bana çok yardımcı oluyorlar. Onları düşünüp güç alıyorum. Önümüzdeki hafta çok zorlu 2 maçımız var Rice University le ve takımıma güveniyorum. Çok sert bir maç olacağından şüphem yok. Hazırlıklara başladık. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.


Okula çok önem veren bir sporcuyum benim için başarı sadece voleyboldan ibaret değil o yüzden derslerime çok çalışıyorum. Şuan 1. Sınıfım ve derslerim çok zor değil ama tabiki uluslarası bir öğrenci olarak dil anlamında zorlanıyorum. Professorlerimle bu noktada bire bir iletişim kurmaya çalışıyorum. Akademik danışmanlarım bana çok yardımcı oluyorlar. Mühendislik benim tutkum, özellikle voleybolla beraber çok zor olacağını biliyorum ama elimden geleni yapacağım. Burda eğitim biraz daha uygulama ve yorum yapmaya yönelik olduğu için kafanızı çok yormanız gerekiyor. Ama eğitim sistemi kesinlikle tam düşündüğüm gibi. Hedefim 4 yılı en iyi şekilde tamamlamak. Ve bunun yanında güzel staj tecrübeleri edinmek istiyorum.


Bunu gerçekten istediğinize emin olmalısınız. Çünkü buraya geldiğinizde tek başınıza hayatınızı yönetmeniz gerekecek. Bazen zorlandığınız, planlanmayan olayların olduğu zamanlar olacak ve bu noktada burda olmayı çok istediğinizi düşünmeniz gerekiyor. Sabırlı olmak, ve bıkmadan usanmadan çalışmaya devam etmelisiniz. Bazen çok çalışıp başaramadığınız noktalar olacak ve o zaman sabırlı olup çalışmaya devam etmelisiniz. Sevgili aileler eğer çocuğunuzun gözünün içinde o başarma isteğini görüyorsanız ne kadar uzak olasa da, çocuğunuzun geleceği için duygusallığı bir kenara bırakıp desteklemelisiniz. Çünkü orada onları çok güzel imkanlarla dolu bir gelecek bekliyor olacak.

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137