INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Πρωταθλήματα με άρωμα Ελλάδας σε Φλόριντα και Μέριλαντ!

bakodimou allexakou giourda

Τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην CAA πήρε το Towson University της Φαίης Μπακοδήμου!  Με τον τίτλο και το University of Central Florida της Στέλλας Γκιούρδα για την AAC! Καλύτερη αθλήτρια της Big East η Αλεξάκου! 
Εκπληκτική Μπαμπίρη με 15 πόντους!

Φαίη Μπακοδήμου
Πρωταθλήτρια ομάδα στην περιφέρεια της CAA για το 2020 στέφθηκε η ομάδα του πανεπιστημίου Towson της Μπακοδήμου, καθώς επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής 2/4 του Charleston με 3-0 και στον τελικό του Σαββάτου επικράτησε του Northeastern με 3-1. Η Μπακοδήμου ήταν από τις αθλήτριες που διακρίθηκαν για άλλη μία φορά και οδήγησαν στο όνειρο το πανεπιστήμιο του Towson, καθώς στον ημιτελικό με το Charleston είχε 5 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 12 άμυνες, ενώ στον τελικό με το Northeastern είχε 8 επιθέσεις, 1 ασίστ και 12 άμυνες. Η Μπακοδήμου είναι η πρώτη  Ελληνίδα που πανηγυρίζει  τίτλο με την ομάδα της για την φετινή χρονιά και προχωράει στο NCAA D1 πρωτάθλημα.

Στέλλα Γκιούρδα
Στις 2 και 3 Απρίλη πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί της AAC. Για τους ημιτελικούς, το UCF της Γκιούρδας  αγωνίστηκε εναντίον του Tulane. Με 3-2 πήραν την νίκη οι UCF Knights (19-25,25-21,26-24,22-25,15-9) με την Γκιούρδα να κάνει το ντεμπούτο της και να συμμετέχει σε 3 σετ σημειώνοντας 3 πόντους από επίθεση και 1 άμυνα. Στις 3 Απρίλη πραγματοποιήθηκε και ο μεγάλος τελικός με γεύση… Ελλάδας. Καθώς Γκιούρδα και Παπάζογλου βρέθηκαν αντίπαλες! Νικηφόρα βγήκε η ομάδα της Γκιούρδας έπειτα από 4 σετ (25-20,24-26,25-13,25-20) και πλέον προετοιμάζεται για το NCAA D1 πρωτάθλημα. Η Γκιούρδα δεν συμμετείχε στον τελικό.

Κατερίνα Παπάζογλου 
Στις 2 και 3 Απρίλη πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και τελικοί της AAC. Για τους ημιτελικούς,  το Temple της Παπάζογλου αγωνίστηκε εναντίον του Houston. Με 3-1 πήραν την νίκη οι Temple Owls (18-25,25-23,25-14,25-18) και την Παπάζογλου να σημειώνει 7 τελειωμένες επιθέσεις, 4 άσσους και 21 άμυνες! Η Παπάζογλου έσπασε το προηγούμενο φετινό ρεκόρ των 16 αμυνών της με αυτή της την εμφάνιση. Στον τελικό με το UCF και τον τελευταίο της αγώνα,  η τεταρτοετής Παπάζογλου έλαμψε με 12 τελειωμένες επιθέσεις, 1 μπλοκ και 8 άμυνες. 
Η Παπάζογλου τελειώνει την καριέρα της με συμμετοχή σε 95 αγώνες και 315 σετ. Καλύτερες εμφανίσεις είχε στους εξής αγώνες:
22 τελειωμένες επιθέσεις ως τριτοετής εναντίον του UConn
22.5 πόντους ως τριτοετής εναντίον του UConn
5 άσσους ως τεταρτοετής εναντίον του USF
27 άμυνες ως δευτεροετής εναντίον του Indiana
4 μπλοκ ως πρωτοετής εναντίον του SMU

Αλεξάκου Ευφροσύνη, Καθάριου Αριάδνη
Έφτασε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στους τελικούς της περιφέρειας τηs Big East το St. John’s των Αλεξάκου-Καθάριου αλλά δεν τα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Marquette και γνώρισε τη ήττα με 0-3 στον πρώτο ημιτελικό στις 2 Απριλίου. Η Αλεξάκου που ψηφίστηκε μέσα στις καλύτερες αθλήτριες της περιφέρειας ‘All Big East Team’, για άλλη μια φορά ήταν η καλύτερη της αναμέτρησης με 13 επιθέσεις, 1 ασίστ, 5 μπλοκ και 7 άμυνες ενώ η Καθάριου επικράτησε στα μπλοκ με 6 στο σύνολο, 2 επιθέσεις και 2 άμυνες. Παρότι δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή, η κόκκινη θύελλα  τελείωσε την φετινή χρονιά με ψηλά το κεφάλι και τις Ελληνίδες αθλήτριες να σηκώνουν ψηλά το ανάστημα τους. Στον θρόνο της Big East επανήλθε το Creighton το οποίο επικράτησε του Marquette στον τελικό με 3-1 κατακτώντας τον 6ο τίτλο στην ιστορία του!

Μαριαλένα Μπαμπίρη
Δύο ήττες για αυτήν την εβδομάδα είχε το Lyon College της Μπαμπίρη. Στις 1 Απριλίου υποδέχτηκαν το Williams Baptist University όμως δεν στάθηκαν τυχεροί και ηττήθηκαν με 1-3. Η Ελληνίδα κεντρικός σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση σημειωσε 14 τελειωμένες επιθέσεις και 2 μπλοκ που όμως δεν ήταν αρκετά να χαρίσουν την νίκη στην ομάδα της! Στις 2 Απριλίου ήρθε αντιμέτωπο με το RV Columbia College όμως ηττήθηκε στα 3 σετ, με την Μπαμπίρη να σημειώνει σε όλο το παιχνίδι 1 τελειωμένη επίθεση και 2 μπλοκ.

Επόμενες υποχρεώσεις:
6/4 με Seed

Έλενα Καρακάση
Το Syracuse University της Καρακάση ταξίδεψε στην ζεστή Φλόριντα και αντιμετώπισε το Florida State δύο φορές. Και στις δύο αγωνιστικές ηττήθηκε με 3-0 [(25-16,25-14,25-13) (25-13,25-11,25-13)] με την Καρακάση να συμμετέχει και στις δύο σημειώνοντας 9 ασίστ και 1 άμυνα στον πρώτο και 1 τελειωμένη επίθεση, 9 ασίστ και 2 άμυνες στον δεύτερο. Συνολικά, τo 2020-2021 στο Atlantic Coast Conference, το Syracuse τερμάτισε 8ο με 7 νίκες και 9 ήττες.

Αριστέα Τοντάι
Ήρθε το τέλος και για το North Carolina της Τοντάι έπειτα από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές εναντίον των Louisville και University of Miami. Στις 2 Απρίλη, αγωνίστηκε εναντίον του Louisville όπου και  ηττήθηκε με 3-0 (25-15,28-26,25-18). Η Τοντάι σημείωσε 5 πόντους από επίθεση και 4 μπλοκ. Την επομένη, αγωνίστηκε εναντίον του Νο 13 UM αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 3-0 (25-19,25-19,25-21). Η τεταρτοετής είχε 4 τελειωμένες επιθέσεις, 1 άσσο, 3 μπλοκ και 2 άμυνες. Το North Carolina είχε συνολικά 10 νίκες και 8 ήττες και κατατάσσεται στην 6η θέση της ACC.        

Ζωή Φακή
Γλυκιά γεύση άφησε ο Απρίλης στο University of Pittsburgh της Φακή με νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές! Πρωταπριλιάτικο δώρο πήραν από το Clemson και την 11η νίκη σε σειρά έπειτα από άλλο ένα “sweep” (25-18,25-17,25-17). Η Φακή συμμετείχε σε 3 σετ και σημείωσε 1 άσσο. Τέλος, στην τελευταία αγωνιστική της χρονιάς δεν θα έπαιρναν κάτι λιγότερο από άλλη μία νίκη 3-0, αυτήν την φορά ενάντια του Virginia Tech. Η Φακή συμμετείχε σε 2 σετ έχοντας 2 τελειωμένες επιθέσεις. Οι πάνθηρες ολοκλήρωσαν την σεζόν τους με ένα τέλειο 12-0, παίρνοντας την 18η θέση σε εθνικό επίπεδο και την 3η θέση στην ACC και τώρα περιμένουν ποιά ομάδα θα αντιμετωπίσουν για το NCAA D1 πρωτάθλημα.

Λήδα Κάστανου
Δεν τα κατάφερε το Bradley University της Κάστανου στους ημιτελικούς του Missouri Valley Conference και ηττήθηκε με 3-1 από το Illinois State (25-13,23-25,27-25,25-10).  Το Bradley, το οποίο είχε να παρευρεθεί σε ημιτελικούς από το 2002, τελειώνει την σεζόν με 12 νίκες και 7 ήττες και τερμάτισε στην 4η θέση. Η Κάστανου δεν συμμετείχε στον ημιτελικό. 

Μαριάνα Αναστασιάδη
Οι ημιτελικοί του Gulf South Spring Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλαμπάμα με την συμμετοχή των AUM Warhawks, οι οποίο δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν από το Alabama Huntsville με 3-1. Το Auburn University at Montgomery της Αναστασιάδη τελείωσε την σεζόν με τελικό record 6 νικών και 2 ηττών και πλέον στρέφει την προσοχή του στην σεζόν το φθινόπωρο. Η Αναστασιάδη δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό.   

Σταυρούλα Παπάζογλου
Άλλη μία νίκη για το Odessa College της Παπάζογλου που τους χάρισε το εισιτήριο για το εθνικό NJCAA D1 τουρνουά που θα πάρει μέρος στο Μιζούρι! Στις 30 Μαρτίου οι no.2 Odessa Wranglers αντιμετώπισαν το no.18 Hill College, όπου και κατατρόπωσαν με 3-0 (25-14,25-16,25-16). Η πρωτοετής δεν πήρε μέρος σε αυτήν την αγωνιστική. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απρίλη ενώ η ομάδα που θα αντιμετωπίσει το Odessa θα ανακοινωθεί σύντομα.   

Ελισάβετ Παπαγεωργίου
Τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τελείωσε με τελικό 2 νίκες και 14 ήττες για την κανονική σεζόν το Eastern Illinois της Ελισάβετ Παπαγεωργίου. Στις 28 και 29 Μαρτίου υποδέχτηκαν για τελευταία φορά το SIUE, όμως δεν στάθηκαν τυχεροί για ακόμα μια φορά, με τους 2 αγώνες να λήγουν 0-3 υπέρ του SIUE. Στον πρώτο αγώνα η Ελληνίδα διαγώνιος πήρε μέρος και στα τρία σετ, σημειώνοντας 1 άμυνα, ενώ στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των ομάδων είχε συμμετοχή και στα 3 σετ.

Ναυσικά Παπαβασιλείου
Μία ήττα και μια νίκη αυτήν την εβδομάδα για το Mount Olive της Παπαβασιλείου. Στις 1 Απριλίου επισκέφθηκαν το Southern Wesleyan University όπου πήραν και την νίκη με 3-0, με την Ελληνίδα διαγώνιο να παίρνει μέρος σε όλο τον αγώνα, σημειώνοντας 5 τελειωμένες επιθέσεις, 1 μπλοκ και 1 άμυνα. Έπειτα επισκέφθηκαν το Converse College στις 2 Απριλίου όμως ηττήθηκαν με 0-3 παρά την προσπάθεια τους. Η Παπαβασιλείου πήρε μέρος και στα τρία σετ, σημειώνοντας 2  τελειωμένες επιθέσεις και 2 άμυνες.

Επόμενες υποχρεώσεις:
6/4 με Barton College

Γεωργία Τσελέπη-Όλγα Ζαμπάτη
Δυστυχώς το Quinnipiac δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του MAAC Tournament αφού ηττήθηκε με 1-3 εναντίον του Canisius στις 1 Απριλίου. Η Γεωργία Τσελέπη πήρε μέρος στα 3 από τα 4 σετ, σημειώνοντας 7 τελειωμένες επιθέσεις, 6 άμυνες και 1 μπλοκ. Η Όλγα Ζαμπάτη δεν πήρε μέρος σε αυτήν την αγωνιστική. Με αυτόν τον αγώνα το Quinnipiac τελειώνει τις αθλητικές του υποχρεώσεις με τελικό 3 νίκες και 5 νίκες.

Αλεξάνδρα Δροσοπούλου
Στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός της Horizon League μεταξύ του UIC της Δροσοπούλου εναντίον του Wright State, με το UIC να μην τα καταφέρνει και να χάνει την μάχη στα 5 σετ τερματίζοντας έτσι στην δεύτερη θέση με 14 νίκες και 3 ήττες. Η Δροσοπούλου δεν αγωνίστηκε στον τελικό.

Ιωάννα Χαριτωνίδη
Τελείωσε η χρονιά και για το πανεπιστήμιο του UTRGV της Χαριτωνίδη, με τον αγώνα εναντίον του CHICAGO STATE στην 1η Απριλίου στα ημιτελικά της περιφέρειας της WAC. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν οι Vaqueros και γνώρισαν την ήττα με 3-0 και ο τελικός απολογισμός βρίσκει το πανεπιστήμιο του Τέξας με 2 νίκες σε 15 αγώνες. Η Χαριτωνίδη που αγωνίστηκε ως λίμπερο είχε υψηλά ποσοστά στην υποδοχή 68% και 50% άριστες και 8 άμυνες, που όμως δεν ήταν αρκετά για να δώσουν την νίκη στην ομάδα της. Ήταν μία δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και προβλήματα λόγω COVID που στοίχισαν στην ομάδα και δεν επέτρεψαν στις αθλήτριες να προσφέρουν το 100% των δυνατοτήτων τους. 

Στέλλα Αντύπα
Τελείωσε για φέτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Big 10 το πανεπιστήμιο της Αντύπα Rutgers,  έχοντας 6 νίκες συνολικά σε μία πολύ δύσκολη περιφέρεια. Στις τελευταίες 2 αγωνιστικές Παρασκευή και Σάββατο 2/4 και 3/4 επικράτησαν του Michigan State με 3-2 και 3-1 αντίστοιχα  και την Ελληνίδα ακραία να συνεισφέρει στην πίσω ζώνη με 1 άμυνα και 1 άσσο. Η προπονήτρια  του Rutgers, Caitlin Schweighofer, δήλωσε πολύ ευχαριστημένη που βγήκαν αλώβητοι από την πανδημία και όλες οι αθλήτριες ήταν υγιής και απόλυτα ικανοποιημένη από την προσπάθεια αλλά και την δίψα για νίκη που επέδειξαν οι αθλήτριες της πράγμα που την κάνει να είναι αισιόδοξη για το μέλλον.

Έλενα Μπάκα
Μόνο στην άμμο συνεχίζει η Μπάκα που από την 1η Απριλίου μπήκε πάλι δυναμικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις επικρατώντας με το ζευγάρι της εναντίον του Stanford με 2-0 (21-18, 21-8). Έως τώρα είναι στο 3-0 και συνεχίζουν αήττητες την σεζόν στην άμμο.

Επόμενες υποχρεώσεις:
6/4 με CAL
8/4 στο WCC MID SEASON TOURNAMENT

Σπύρος Χάκας
Συνέχεια στο πρωτάθλημα της Big West είχε το πανεπιστήμιο της Hawaii το οποίο υποδέχθηκε την νέμεσις του Long Beach State, πρωταθλητών τα τελευταία δύο χρόνια στο κολεγιακό βόλεϊ ανδρών, στις 2 και 3 Απριλίου. Συνήθως οι δύο ομάδες είναι 1η και 2η στη χώρα από άποψη δυναμικότητας στις τελευταίες σεζόν. Την Παρασκευή η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα για την ομάδα του Χακά με 3-1, ενώ το Σάββατο η επικράτηση έφτασε μετά από συναρπαστικό παιχνίδι 5 σετ (24-26, 32-30, 25-17, 20-25, 15-8) και τον Έλληνα ακραίο να προσφέρει 8,5 πολύτιμους πόντους  5 επιθέσεις, 1 άσσο, 2 ασίστ, 4 μπλοκ και 5 άμυνες) και να οδηγεί την ομάδα του στην 11η νίκη της φετινής σεζόν κρατώντας το πανεπιστήμιο της Hawaii αήττητο!

Επόμενες υποχρεώσεις:
9/4 και 10/4 με CSUN

Χρήστος Γκιτέρσος
Πικρή γεύση άφησε ο Μάρτιος για το Limestone University του Γκιτέρσου, αφού υπέφεραν άλλη μια ήττα. Στις 30 Μαρτίου οι Limestone Saints φιλοξένησαν το Emmanuel College και ηττήθηκαν με 3-0 παρά την μάχη που έδωσαν στο τελευταίο σετ (25-16,25-15,29-27). Ο Γκιτέρσος συμμετείχε και στα 3 σετ και σημείωσε 3 τελειωμένες επιθέσεις, 25 ασίστ, 1 μπλοκ και 2 άμυνες. Έπειτα από αυτήν την αγωνιστική το LU έχει 10 νίκες, 9 ήττες και 2 αγώνες πριν το πρωτάθλημα του IVA.

Επόμενες υποχρεώσεις:
9/4 με Queens 

Δημήτρης Κυρίδης 
Με 3-2 πήρε την νίκη το Barton College του Κυρίδη ύστερα από ένα δυνατό παιχνίδι εναντίον του Erskine στις 3 Απριλίου.Ο Έλληνας κεντρικός σε μια ακόμα πολύ καλή του εμφάνιση, σκόραρε 8 τελειωμένες επιθέσεις, 2 μπλοκ και 1 άσσο.

Επόμενες υποχρεώσεις:
6/4 Mount Olive

Μιχάλης Καγιαλής - Νίκος Καλαγασίδης
Με άλλη μία ήττα τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους οι Καγιαλής και Καλαγασίδης με το Simpson University. Στις 1η Απρίλη αγωνίστηκαν εναντίον του University of California at Merced και ηττήθηκαν με 3-0 (25-18,25-20,25-0). Ο Καγιαλής συμμετείχε σε 3 σετ και σημείωσε το πρώτο του double-double με 11 τελειωμένες και 10 άμυνες, ενώ ο Καλαγασίδης είχε 2 πόντους από επίθεση, 28 ασίστ, 3 μπλοκ (2 σόλο) και 11 άμυνες. Οι SU Redhawks τερμάτισαν 3οι με 6 νίκες και 6 ήττες και πλέον προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της California Pacific Conference. 

Επόμενες υποχρεώσεις:
6/4 με UC Merced

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137