INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Μεγαλώνει η ελληνική παροικία

elliniki paroikia

Παπαβασιλείου, Αδάμ και Γεωργακοπούλου στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα Βόλεϊ των ΗΠΑ

Δέκα είναι συνολικά οι αθλήτριες που κατάφεραν την φετινή περίοδο να περάσουν τον Ατλαντικό και να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, δηλαδή να παίξουν βόλεϊ και να σπουδάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όλα αυτά με την βοήθεια της Nomos.

Πλήρη υποτροφία εξασφάλισαν οι Ναυσικά Παπαβασιλείου, Λυδία Αδάμ, Ιόλη Γεωργακοπούλου, αλλά και η Τουρκάλα Ιρέμ Ουτσάρ, ακολουθώντας τον δρόμο των Μπάκα, Χαριτωνίδη, Γεωργατζή, Σερόλη,  Γαλανού και  Λεονταρίδου.

«Στην αγέλη των Λύκων» Λυδία Αδάμ

Μόλις στα 18 της χρόνια η Λυδία Αδάμ θα ζήσει το «Αμερικάνικο όνειρο». Μετά τον ΟΠΕ Χαλκίδας (2013-2017), Ηρακλή Κηφισιάς (2017-2018) και τις Αμαζόνες (2018-2019) η νεαρή κεντρική- διαγώνια, απόφοιτη της σχολής Μωραΐτη θα αγωνίζεται με τα χρώματα του NC State. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό Πανεπιστήμιο στην Βόρεια Καρολίνα μέλος της Atlantic Coast Conference, μιας εκ των μεγαλύτερων περιφερειών των ΗΠΑ με 15 ομάδες- μέλη της στο γυναικείο βόλεϊ. 

Η Αδάμ είναι διεθνής αθλήτρια με την Εθνική Κ18, ενώ έχει σημαντικές διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα.

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εντάσσουμε τη Λυδία στο πρόγραμμά μας, θα προσθέσει ένα επίπεδο εμπειρίας και ευελιξίας που θα επηρεάσει την ικανότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο», σχολίασε η προπονήτρια του NC State,  Linda Hampton-Keith

Νέα πρόκληση για Παπαβασιλείου!

Η Ναυσικά Παπαβασιλείου που αγωνιζόταν στον Αίαντα Ευόσμου, διέκοψε την φοίτηση της στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ και έφυγε από την Ελλάδα το 2017  για να τελειώσει τις δύο τάξεις του Λυκείου στην Αμερική. Και τα κατάφερε, με ακαδημαϊκή αριστεία, έχοντας παράλληλα σημαντικές διακρίσεις με τις σχολικές ομάδες του Saint Louis και του Chicago όπου και κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα της περιφέρειάς της στην πολιτεία του Illinois και την 3η θέση με το σύλλογο της στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα με δύο τίτλους MVP, στο σχολικό, αλλά και της ομάδας της στο Παναμερικανικό. 

Από την επόμενη σεζόν η 19χρονη ακραία θα αγωνίζεται στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα ΝΑΙΑ, εκπροσωπώντας ένα ιστορικό πανεπιστήμιο, το Lindsey Wilson College (με προσωνύμιο μπλε οδηγοί) που έχει κατακτήσει τα 4 τελευταία πρωταθλήματα της πιο ανταγωνιστικής περιφέρειας του NAIA και το παναμερικανικό πρωτάθλημα το 2017, με παρουσία σε ημιτελικούς και στα προηγούμενα ΝΑΙΑ Championships!

«Πειρατίνα» η Γεωργακοπούλου

Μετά από τον Φοίβο Μελισσίων και το ΑΟ Μαρκοπούλου, η Ιόλη Γεωργακοπούλου έκανε το μεγάλο βήμα για την Αμερική.

Η 19χρονη κεντρικός πήρε μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο Hampton (χαϊδευτικά τους αποκαλούν Πειρατές) που βρίσκεται στην περιφέρεια Big South.

Από το ΕVE στην Αμερική!

Ήταν μία από τις αθλήτριες που ξεχώρισε αμέσως στο European Volleyball Exposure (EVE) που διοργάνωσε η εταιρεία ΝOMOS στην Ελλάδα το διάστημα 8-11 Μαρτίου.

Η διεθνής με τις Εθνικές της Τουρκίας Ιρέμ Ουτσάρ ήταν μία από τις συμμετοχές στο event που προέρχονταν από το εξωτερικό και μέσα σε λίγους μήνες… έφτιαξε τις βαλίτσες της για την Αμερική.

Η νεαρή πασαδόρος υπέγραψε στο ΤCU, μετά από εισήγηση του Brian Wright μέλος του τεχνικού επιτελείου που μάλιστα παρακολούθησε από κοντά το EVE 2019 και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137