INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

H… ώρα των ανδρών στο NCAA

h ora ton andron

Τέσσερις Έλληνες και ένας Κύπριος αγωνίζονται στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα βόλεϊ των ΗΠΑ 

Η αγωνιστική σεζόν για τις γυναίκες στο NCAA, το κολεγιακό πρωτάθλημα βόλεϊ των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με τις Ελληνίδες αθλήτριες στην πλειοψηφία τους να έχουν πολύ καλή παρουσία και να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. 

Την… σκυτάλη εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν πάρει τα αγόρια που ξεκίνησαν σε NCAA και ΝΑΙΑ τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για φέτος. 

Στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα βόλεϊ των ΗΠΑ βρίσκονται αυτή την στιγμή πέντε αθλητές, τέσσερις Έλληνες και ένας Κύπριος, τρεις εκ των οποίων στην ίδια ομάδα.

Με… άρωμα Χαλκίδας

Τα αδέρφια Βασίλης και Άγγελος Μανδηλάρης από την Χαλκίδα και ο Δημήτρης Κυρίδης, φοιτούν και αγωνίζονται στο Barton College και μάλιστα βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα με την ομάδα τους να μετράει 5 σερί νίκες (ρεκόρ 5-2).

Οι τρεις σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά «Grow the game challenge» που διοργάνωσε στο Dallas Floyd Phoenix Arena το Cumberland University.

Το Barton College που είναι στη θέση Νο16 από την ψηφοφορία των προπονητών πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά επικρατώντας των Grand Canyon (3-2), University of Southern California (3-1) και Quincy (3-0), με τις δύο πρώτες ομάδες να συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο 22χρονος ακραίος Βασίλης Μανδηλάρης με 46 πόντους (20, 15 και 11) αναδείχθηκε MVP της εβδομάδας από την Ένωση των προπονητών (ΑVCA), διάκριση που για πρώτη φορά δίνεται σε αθλητή του συγκεκριμένου κολεγίου!

Ο ίδιος αθλητής αξίζει αν σημειωθεί πως είχε πάρει το βραβείο του αθλητή της εβδομάδας στις αρχές Ιανουαρίου στην περιφέρεια της Carolina. 

Ο 20χρονος Άγγελος Μανδηλάρης ήταν ο πρώτος σκόρερ (58 πόντοι) του τουρνουά και καλύτερος διαγώνιος, ενώ ο 21χρονος κεντρικός Δημήτρης Κυρίδης έπαιξε βασικός και σημείωσε 17 πόντους. 

Οι αδερφοί Μανδηλάρη προέρχονται από ένα εξαιρετικό καλοκαίρι όπου και κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley επικρατώντας 2-0 των Νιώπα- Παπαδημητρίου στον τελικό που διεξήχθη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Ασταμάτητος ο Άγγελος Μανδηλάρης

Στα παιχνίδια που έδωσαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες αθλητές εντυπωσίασαν ξανά στις νίκες του Barton College επί του Emmanuel με 3-0 (25-22, 25-19, 28-26) και του Εrskine με 3-0 (25-20, 25-14, 25-20). Στο πρώτο ματς ο Άγγελος Μανδηλάρης είχε 28 πόντους με 19/42 επιθέσεις, ο Βασίλης Μανδηλάρης 16, ενώ ο Κυρίδης 4,5 πόντους. Στον δεύτερο αγώνα ο Άγγελος έφτασε τους 20 πόντους (19/28 επ.), ο Βασίλης είχε 14,5 πόντους με 9/13 επ., ενώ ο Κυρίδης σημείωσε 3,5 πόντους. 

Από την Κωπηλασία στο Βόλεϊ 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυρίδης είναι αδερφός της Μαρίας Κυρίδου, η οποία μαζί με την Χριστίνα Μπούρμπου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην Κωπηλασία (το πρώτο χρυσό στην ιστορία της Ελλάδας) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ενώ το καλοκαίρι πανηγύρισαν επίσης τα χρυσά σε Παγκόσμιο (με παγκόσμιο ρεκόρ μάλιστα) και σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Τον Κυρίδη που είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με μπάσκετ και κωπηλασία, τον ανακάλυψε ο προπονητής Χρήστος Πάτρας και με την βοήθεια της ΝΟΜΟS πήρε την υποτροφία και κάνει στις ΗΠΑ το όνειρο του πραγματικότητα. Αρχικά αγωνίστηκε στο Lincoln Μemorial και από το καλοκαίρι το 2018 στο Barton College. 

Από τον Πειραιά στις ΗΠΑ

Ο 18χρονος κεντρικός Μιχάλης Καγιαλής αγωνίζεται στο Missouri Valley College, στο NAIA. Το πανεπιστήμιο του έχει ξεκινήσει πολύ καλά με ρεκόρ 4-1. Στο τελευταίο παιχνίδι τους γνώρισαν την πρώτη τους ήττα από το Park University με 3-0 (25-20, 25-13, 25-12) με τον Καγιαλή να ξεκινάει βασικός με συμμετοχή σε όλα τα σετ και 7 πόντους. 

Ισχυροί δεσμοί με Αμερική

Ο Κύπριος της… ελληνικής παροικίας είναι ο Αλέξανδρος Αναστασιάδης, ο οποίος σπουδάζει και αγωνίζεται Long Beach State -εστεμμένοι πρωταθλητές από την περσινή σεζόν - το οποίο «τρέχει» ρεκόρ 7-0. Είναι πρωτοετής και αγωνίζεται ως διαγώνιος, ενώ με την ομάδα του σε πέντε αγώνες έχει παίξει σε 5 σετ, έχοντας σημειώσει 2 πόντους.

Ο Αναστασιάδης προέρχεται από αθλητική οικογένεια που μάλιστα είχε στενή σχέση με την Αμερική. Οι γονείς του ήταν μαθητές- αθλητές στο Όρεγκον, ο πατέρας του Νίκος ήταν σφυροβόλος και δισκοβόλος, η μητέρα του Μπεθ, αρχηγός της ομάδας γκολφ, ενώ ο αδερφός του James παίζει βόλεϊ στην Χαβάη.

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137