INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Her şey 24 saat içinde İstanbul Nomos Avrupa Tanıtım Vitrini “ E.V.E “ de gerçekleşti

Doga Topcicek1

1. Seni Amerika’da voleybol oynamaya teşvik eden şey nedir ve neden Amerika?
Yaklaşık 11 yıl voleybol oynadım. Liseden sonra voleybol oynamaya devam etmek istediğimi biliyordum. İyi bir eğitim almak ve aynı zamanda voleybol oynamak Türkiye’de çok zor ve bende bu ikisini synı anda gerçekleştirmenin bir yolunu aramaya başladım. O zaman anladım Amerika’ya gelmem gerektiğini.

2. Amerika’daki kolej sporları ile ilgili endişelerin veya beklentilerin var mıydı? Üniversiteni seçmende hangi kriter etkili oldu?
Herkesin birbirinden farklı beklentileri var ve kişinin kendine göre en uygun yeri belirlemesi lazım. Ben hem eğitimi hem de voleybol program iyi olan bir yer istedim. Ayrıca, baş antrenörüm hem bana hem de aileme çok güven verdi. Ailem ben buradayken benim için endişelenmiyor çünkü baş antrenörüme güveniyorlar. Bence seni anlayan ve senin yanındayken rahat olan bir baş antrenör büyük bir kriter.

3. Üniversite arayışına ne zaman başladın? Kararından memnun musun? Bizimle paylaşabileceğin hayatın boyunca hatırlayacağın veya sende iz bırakan hikayelerin var mı?
Lise 3. Sınıfta okul arayışına başladım. Teklif almam, anlaşmam ve antrenör ile tanışmam 24 saat içinde gerçekleşti. (Nomos EVE, İstanbul, Şubat 2020 zamanında gerçekleşti) Tek söyleyebileceğim şey kendiniz için en iyi okulu bulduğunuzda bunbu hissedeceksiniz.

4. Senin yoluna benzer bir yoldan ilerleyecek sporculara ne önerirsin? Bu sürece başlamak isteyen ailelere ve sproculara neler söylemek istersin?
Uzun ve stresli bir süreç. Yapmanız gerekenler, notlarınızı yüksek tutmak, üniversitelerin gerekli gördüğü sınavlara hazırlanmak ve oyununuzu oynamak. Biliyorum ki bütün aileler çocuklarını bukadar uzağa göndermek için endişeleniyorlar. Endişelenmeyin, emin ellerdeyiz.

5. NOMOS EVE 2020 İstanbul’da yer aldın, hayalini gerçekleştirmende bu kamp nasıl etkili oldu ve Nomos tarafından sağlanan imkanlar hakkında ne düşünüyorsun?
Daha önce söylediğim gibi, stresli bir süre. çünkü antrenörlerle yüz yüze görüşmek her zaman mümkün olmuyor. Senin nasıl oynadığını göremiyorlar, by yüzden seni takımlarına almaları onlar için zor oluyor. Amerika’ya gelmek isteyen sporcular çok şanslı çünkü Nomos EVE var. Hayatınızı çok kolaylaştırıyor çünkü koçlarla yüz yüze konuşma şansını buluyorsunuz. Bu çok büyük bir şans. Nomos EVE 2020 ‘de bulunduğum için çok mutluyum.

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137