INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Η χρονιά των διεθνών στην Αμερική!

nomos ncaa greeks bball21 22gre cyΜε μια ακόμη μπασκετική σεζόν να ξεκινά, είναι συναρπαστική η συνεχής αύξηση τόσο του αριθμού όσο και του επιπέδου ταλέντου των διεθνών αθλητριών μπάσκετ που αγωνίζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικης. Από τις πρωταθλήτριες Αμερικής του Στάνφορντ που προσέθεσαν την Έλενα Μποσγανά, σε All-Conference παίκτριες στις πιο δυνατές περιφέρειες του NCAA D1, D2, NAIA και NJCAA All-American παίκτριες με υψηλές προοπτικές, αυτή η σεζόν 2021-2022 μπορεί να εξελιχθεί στη χρονιά των διεθνών.

Αυτή τη σεζόν θα παρακολουθούμε την πρόοδο τριάντα δύο νεαρών αθλητριών, που κατάγονται από Ελλάδα και Κύπρο. Όλες τους είναι ενθουσιασμένες που ξεκινούν τις αποστολές τους στον νέο κόσμο του κολεγιακού μπάσκετ όταν το πρώτο jumpball των κολεγιακών πρωταθλημάτων ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι Αμερικανίδες και οι διεθνείς παίκτριες έχουν επιπλέον προκλήσεις να ξεπεράσουν, την πρώτη «κανονική» σεζόν μετά τον COVID. Για να δούμε ποιά είναι πιο έτοιμη!

Πολλές παίκτριες ολοκλήρωσαν την περασμένη σεζόν με εξαιρετική απόδοση και βραβεία, και μερικές από αυτές αξίζει να σημειωθούν εδώ. Η Ιωάννα Κριμίλη ήταν φωτιά όλη τη σεζόν και κέρδισε πολλά μεμονωμένα βραβεία όπως το WCC Πρωτοετής της χρονιάς, All-WCC Πρώτη Ομάδα, Πρωτοετής ομάδα του All-WCC, Παίκτρια της Εβδομάδας στο WCC και 11 φορές Πρωτοετής της Εβδομάδας στην WCC. Η μάχη της για την κορυφαία θέση στα τρίποντα στην Πρώτη Κατηγορία του NCAA, στο οποίο προηγήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, κόντρα στη πρωτοετή Caitlin Clark από την Αϊόβα, ήταν επική. Η Κέιτλιν επικράτησε έναντι της δεύτερης θέσης της Ιωάννας, ωστόσο η Κέιτλιν είχε επίσης 3 ακόμη παιχνίδια και πήρε 73 περισσότερες προσπάθειες 3 πόντων από την Ιωάννα για 19 περισσότερα 3ποντα, ενώ η Ιωάννα κατέστρεψε όλα τα ρεκόρ του WCC για 3ποντα και FGs%, με σαφώς λιγότερα παιχνίδια από τους προηγούμενους κατόχους ρεκόρ. Η Ιωάννα ονομάστηκε επίσης preseason 2021-2022 All-West Coast Conference Team. 

Η Έλενα Τσινέκε κέρδισε επίσης πολλά βραβεία στην δευτερη χρονια της, ως κορυφαία scorer στις South Florida Bulls, οι οποίες έφτασαν μέχρι το #12 στη χώρα κατά τη διάρκεια του 2020-2021. Η Έλενα ψηφίστηκε στην ομάδα AAC All-Tournament, AAC All-Conference Πρώτη Ομάδα, AAC Εβδομαδιαία (11 Ιανουαρίου 2021, 1 Μαρτίου 2021) και στη πρωτοετή της χρονιά ψηφίστηκε Πρωτοετής της Χρονιάς σε όλη την περιφέρεια AAC (2019-20), AAC All-Πρωτοετής Ομάδα, και στην Τρίτη Ομάδα όλης της Περιφέρειας. Ως εξαιρετική επιβεβαίωση των φοβερών εμφανίσεων που έκανε η Έλενα και του σεβασμού που έχει κερδίσει από τους μπασκετικούς κύκλους, ονομάστηκε ως μία από τις 20 υποψηφίους της λίστας παρακολούθησης για το βραβείο Ann Meyers-Drysdale 2022. Αυτό το βραβείο δίνεται από το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame και των Προπονητών Γυναικείου μπάσκετ στην παίκτρια που αναγνωρίζεται ως η κορυφαία σούτινγκ γκαρντ στο NCAA Division I.

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή, η οποία διανύει τη δεύτερη σεζόν της στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, ψηφίστηκε Big 12 All-Πρωτοετή Ομάδα, και έλαβε back-to-back Big 12 Πρωτοετής της Εβδομάδας στις 30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου 2020. Εντυπωσιακά, η Ιωάννα ηγήθηκε στο KU στα ριμπάουντ ως πρωτοετής, καθώς και κοψίματα!

Η Δήμητρα Γκιζάνη κάνει σοβαρό θόρυβο στο NCAA D2, οδηγώντας τις Roberts Wesleyan Redhawks στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ κατά τη διάρκεια της τρίτης της σεζόν, βοηθώντας την ομάδα της να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της Περιφέρειας της Ανατολικής Ακτής και προχωρώντας μέχρι το Sweet 16 του NCAA D2! Ενδεικτικό του χαρακτήρα και των άλλων στοιχείων της Δήμητρας, ο προπονητής της (Κέβιν Clifford) χρησιμοποίησε λέξεις για τη Δήμητρα που προσφέρουν πολύτιμα μαθήματα σε όλους τους διεθνείς φοιτητές-αθλητές: «...είναι άτομο για παράδειγμα…Κάνει ό,τι της ζητήσεις… Θα μπορεί να παίξει περισσότερο αυτή τη σεζόν, που σημαίνει ότι η παραγωγή της θα ανέβει… Επίσης, πάντα εμψυχώνει τις συμπαικτριες της και είναι θετική...» 

Η προσπάθεια των ακόλουθων 33 νεαρών αθλητριών, τα στατιστικά στοιχεία και ενημερώσεις αγωνιστικών επιδόσεων θα παρακολοθούνται τακτικά και θα επισημαίνονται στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων μας. Όλοι στην ομάδα μας είναι ενθουσιασμένοι για αυτήν την επερχόμενη σεζόν και ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι αγώνες!

Ακολουθεί η λίστα* αυτών των φοιτητριών-αθλητριών με υψηλά κίνητρα:

Elena

Bosgana

Stanford University

Pac 12

 

Ioanna

Chatzileonti

University of Kansas

Big12

 

Evelina

Davlakou

John's Creek HS (GA) - 2022 Commitment to Jax State

 

 

Sophia

Diakomina

Cameron University (NCAA D2) to Wayland Baptist

SAC

NAIA

Cynthia

Ezeja

University of Pittsburgh

ACC

 

Stefania

Georgiou (CYP)

St. Thomas Aquinas College

NE10 (NCAA D2)

 

Dimitra

Gkizani

Roberts Wesleyan College

ECC (NCAA D2)

 

Lia

Gobejishvili

Northeastern JC

NJCAA D1

 

Filippa

Goula

Northeastern JC

NJCAA D1

 

Sofia

Gritzali

University of Cincinnati

AAC

 

Sevval

Gul (TR)

University of Arizona
(runner up in 2021 national championship)
to Saint Louis University

A10

 

Xanthippi

Karatasiou

Canisius College (Buffalo, NY)

MAAC

 

Andriana

Kasapi (CYP)

Benedictine University, Mesa (AZ)

CalPac

NAIA

Christina

Katsamouri

Manhattan College

MAAC

 

Paraskevi

Koilia

Furman University

SoCon

 

Artemis

Kouki

Western Michigan University

MAC

 

Ioanna

Krimili

University of San Francisco

WCC

 

Athina

Lexa

Canisius College (Buffalo, NY)

MAAC

 

Arianna

Linoxilakis

Cornell University

Ivy League

 

Konstantina

Mantziori

Cardinal Gibbons HS (FL)

 

 

Ornela

Muca

University of California Berkeley

Pac 12

 

Nancy

Panagiotopoulou 

Cal State Fullerton

Big West

 

Danai

Papadopoulou

University of Kansas

Big12

 

Varvara

Papakonstantinou

Livingstone College

CIAA (NCAA D2)

 

Elena

Pilakouta (CYP)

University of Nebraska Omaha

Summit

 

Lamprini

Polimeni

University of Montana

Big Sky

 

Ismini

Prapa

University of Pittsburgh

ACC

 

Georgia

Sideri

U of Pikeville

Mid-South

NAIA

Rafaela

Stergaki

Santa Clara University

WCC

 

Katerina

Tsineke

University of Montana

Big Sky

 

Elena

Tsineke

University of South Florida

AAC

 

Elena

Tzelou

Casper College

NJCAA D1

 

Valentini

Valsamopoulou

Randolph College (VA)

ODAC (NCAA D3)

 

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137