INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Άρωμα Ελλάδας στο κολεγιακό πρωτάθλημα Ανδρών των ΗΠΑ!

Greece NCAA Men Volleyball

Πρωτάθλημα για τον πρωτοετή Χάκκα με το πανεπιστήμιο της Χαβάη! Επιστροφή Ελλάδα για τον Κυρίδη. Πολύ καλές χρονιές για Καγιαλή, Καλαγασίδη και Γκιτέρσο. 

Σπύρος Χάκκας

Μία μαγική χρονιά για τον Σπύρο Χάκκα έφτασε στο τέλος της αφού η ομάδα του στέφθηκε πρωταθλήτρια του NCAA ανδρικού βόλεϊ για την σεζόν του 2020-2021. Ακολουθώντας έναν εύκολο αγώνα, η ομάδα της Χαβάης κατάφερε να εξουδετερώσει την αντίπαλο της, BYU, στον τελικό του Covelli Center με 25-21, 25-19, 25-16.

Οι Rainbow Warriors (17-1) έγραψαν ιστορία καθώς κατάφεραν να κερδίσουν τον τέταρτο εθνικό τους τίτλο αφού νίκησαν και το UC Santa Barbara στους ημιτελικούς και έφεραν σπίτι τον πρώτο τίτλο ομάδας του πανεπιστημίου NCAA απο το 1987! Ο τίτλος αυτός είναι επίσης ο πρώτος στην ιστορία του προγράμματος… τυπικά, γιατί ουσιαστικά το ανδρικό βόλεϊ του Χαβάη είχε σηκώσει το τρόπαιο και το 2002, με πρωταγωνιστή τον τρις-καλύτερο παίκτη του NCAA Κώστα Θεοχαρίδη, τίτλο που τους αρνήθηκε το NCAA αργότερα λόγω κανονιστικών και νομικών ερμηνειών σε σχέση με τη συμμετοχή του Θεοχαρίδη ως επαγγελματία στην Ελλάδα.

Ο πρωτοετής Αθηναίος που αγωνίστηκε με το πανεπιστήμιο της Χαβάη, κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή στο NCAA D1 Men’s Volleyball. Ο Σπύρος παρότι πρωτοεμφανιζόμενος στο κολεγιακό πρωτάθλημα, πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα του έχοντας 19 τελειωμένες επιθέσεις, 5 ασίστ, 5 άσους, 16 άμυνες, και 9 μπλοκ σε 38 σετ. Η καλύτερη του εμφάνιση ήταν ενάντια στο Long Beach στις 3 Μαρτίου όπου σημείωσε 5 τελειωμένες επιθέσεις, 2 ασίστ, 1 άσο, 5 άμυνες, και 4 μπλοκ, σε 5 σετ! Με την επιστροφή και του δευτεροετή Δημήτρη Μούχλια από τραυματισμό, την επόμενη χρονιά ευελπιστούν οι Μαχητές του Ουράνιου Τόξου να επαναλάβουν το θρίαμβο της φετινής χρονιάς τους. 

Δημήτρης Κυρίδης 

Τέλος η Αμερικανική ζωή και για τον Δημήτρη Κυρίδη του Barton College! Ο Δημήτρης για την σεζόν του 2020-2021 συμμετείχε σε 69 σετ από τους 19 αγώνες σημειώνοντας 96 τελειωμένες επιθέσεις, 5 ασίστ, 7 άσσους, 25 άμυνες και 35.5 μπλοκ με 138.5 συνολικούς πόντους. Την καλύτερη επίδοση για την φετινή σεζόν την είχε εναντίον του Mount Olive στις 24 Φεβρουαρίου με career high 11 τελειωμένες επιθέσεις, 1 ασσο και συνολικά 15 πόντους. Καλύτερες εμφανίσεις επίσης είχε: Ως πρωτοετής με το πανεπιστήμιο του Lincoln Memorial είχε 2 άσσους, 9 συνολικά μπλοκ και 10 ποντους εναντίον Erskine. Ως δευτεροετής με τα χρώματα του Barton σημείωσε 10 τελειωμένες επιθέσεις εναντίον Coker College, 11 πόντους εναντίον του Limestone και 8 συνολικά μπλοκ εναντίον του Grand Canyon. Τελος ως τριτοετής σημείωσε 9 τελειωμένες επιθέσεις και 12.5 συνολικούς πόντους εναντίον St. Francis Brooklyn και 10 συνολικά μπλοκ εναντίον Loyola Chicago. Ο Έλληνας κεντρικός μαζί με την ομάδα του κατάφεραν και έφτασαν έως και τα προημιτελικά της Conference Carolinas όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς δεν πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφού ηττήθηκαν με 0-3 από το King. Τέλος να σημειωθεί πως τελειώνοντας το προπτυχιακό του μπορεί να επιλέξει να συνδυάσει το μεταπτυχιακό του και ένα χρόνο επιπλέον ακόμα στο βόλεϊ καθώς είναι eligible για μια παραπάνω χρονιά.

Χρήστος Γκιτέρσος

Ο Γκιτέρσος το 2021 όχι απλά είχε αγωνιστικό χρόνο, αλλά ο νεαρός Λαρισαίος δεν έχασε αγώνα! Συμμετείχε σε 86 από τα 88 σετ και ξεκίνησε σαν πρώτος πασαδόρος και στους 23 αγώνες του Limestone University. Πιο συγκεκριμένα, είχε 62 τελειωμένες επιθέσεις, με ένα πάρα πολύ καλό ποσοστό απόδοσης κοντά στο 35%, 816 ασίστ, 15 άσσους, 113 άμυνες, 48 μπλοκ (5 εκ των οποίων μονά) και ένα σύνολο 103.5 πόντων. Οι στατιστικές αποδόσεις του δευτεροετή διπλασιάστηκαν από την περσινή χρονιά: συμμετοχή σε 45 σετ πέρυσι - συμμετοχή σε 86 φέτος, 15 τελειωμένες επιθέσεις πέρυσι - 62 τελειωμένες επιθέσεις φέτος και η τρομερή διαφορά των 337 περσινών ασίστ με των φετινών 816. Αυτήν την περίεργη σεζόν λοιπόν, ο Γκιτέρσος είχε 1 double-double και σημείωσε πάνω από 50 ασίστ σε 2 αγώνες. Είχε πολύ καλές εμφανίσεις σε κάποιες από τις οποίες έσπασε και τα προσωπικά του ρεκόρ. Κάποιες από αυτές ήταν η αγωνιστική με το Saint Francis όπου σημείωσε 7 τελειωμένες επιθέσεις και 9 πόντους και ο τρομερός αγώνας με το Queens στις 4 Φλεβάρη όπου σημείωσε 51 ασίστ και 10 άμυνες. Τέλος, στον αγώνα με το Barton έσπασε και το περσινό ρεκόρ του με 5 συνολικά μπλοκ. Ο Χρήστος Γκιτέρσος θα αγωνίζεται για άλλα δύο χρόνια στις ΗΠΑ ώσπου να ολοκληρώσει το πτυχίο του, εκτός αν επιλέξει να χρησιμοποιήσει την eligibility που δόθηκε σε όλους τους student-athletes λόγω κοροναϊού και να παραμείνει και για 5η χρονιά. 

Νίκος Καλαγασίδης

Τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη δεν χάνουν αγώνα! Ο Θεσσαλονικιός Νίκος Καλαγασίδης συμμετείχε και στους 13 αγώνες του Simpson University, πιο συγκεκριμένα σε 42 από τα 44 σετ. Ο πρώτος πασαδόρος των γερακιών είχε αγωνιστικό χρόνο ως βασικός σε 12 αγώνες και απέδειξε σε όλους γιατί είναι πρώτος πασαδόρος. Συνολικά, αυτήν την αλλόκοτη χρονιά, ο Καλαγασίδης σημείωσε 48 τελειωμένες επιθέσεις, 329 ασίστ, 25 άσσους, 25 μπλοκ, 62 άμυνες και 88.5 πόντους. Μάλιστα ο Καλαγασίδης είναι πρώτος με τους πιο πολλούς άσσους και ασίστ στην ομάδα του, με μέσο όρο 1,9 άσσους/αγώνα και 7,8 ασίστ/σετ. Ο δευτεροετής είχε επίσης ένα double-double με 28 ασίστ και 11 άμυνες στην αγωνιστική με το UC Merced. Τις καλύτερες του εμφανίσεις τις είχε στους εξής αγώνες: στην πρώτη τους αγωνιστική εναντίον του Pacific Union College με 7 άσσους, στις 27 Μαρτίου εναντίον του UC Merced με 39 ασίστ, σε δύο αγώνες όπου σημείωσε 4 συνολικά μπλοκ και στον ημιτελικό με το UC Merced με 9 τελειωμένες επιθέσεις. Τέλος, ο Καλαγασίδης το 2021 έσπασε όλα τα προσωπικά του ρεκόρ των 7 τελειωμένων επιθέσεων, 27 ασίστ, 4 άσσων και 7 αμυνών από πέρυσι! 

Μιχάλης Καγιαλής

Ακολουθώντας τον Καλαγασίδη, και ο δεύτερος Έλληνας του Simpson University συμμετείχε και στους 13 αγώνες σε 42 από τα 44 σετ! Ο Μιχάλης Καγιαλής είχε μια εξαιρετική χρονιά με πολύ καλές εμφανίσεις, όπου μαζί με τον πασαδόρο του Καλαγασίδη συνέβαλαν σημαντικά στις νίκες της ομάδας τους. Συνολικά ο Καγιαλής είχε 73 τελειωμένες επιθέσεις, 9 ασίστ, 11 άσσους, 2ος στην ομάδα του με 30 μπλοκ , 37 άμυνες και 94 συνολικούς πόντους. Σημείωσε ένα double-double με 10 τελειωμένες επιθέσεις και 11 άμυνες, ενώ σε 3 αγώνες είχε περισσότερους από 10 πόντους από επίθεση. Ο Καγιαλής, που πρώτη φορά πήγε σε πανεπιστήμιο της Αμερικής τον Ιανουάριο του ‘19, αποφοιτεί τον Δεκέμβριο του 2022 και έτσι του μένει άλλη μια σεζόν να αγωνιστεί.

 

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137