INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Λυδία Αδάμ: Το παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα

lydia adam interview

1. Τι σε ενέπνευσε να έρθεις στην Αμερική για να παίξεις βόλεϊ; Γιατί στις ΗΠΑ;
Η αλήθεια είναι ότι το να έρθω Αμερική για να παίξω βόλεϊ και να σπουδάσω ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρή. Στο γυμνάσιο έβλεπα συνέχεια βιντεάκια με highlights από πανεπιστήμια και κάπως έτσι έγινε η πρώτη μου επαφή με το κολεγιακό βόλεϊ στις ΗΠΑ. Πιστεύω ότι η Αμερική είναι από τις λίγες χώρες, αν όχι η μόνη, στην οποία μπορεί κανείς να συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο και η οποία έχει διαθέσιμες πολλές παροχές για τον αθλητή. 

2. Ποιες ήταν μερικές από τις ανησυχίες και τις προσδοκίες σου σχετικά με τον κολεγιακό αθλητισμό στις ΗΠΑ; Ποια κριτήρια καθόρισαν την επιλογή πανεπιστημίου;
Κάποιες από τις ανησυχίες που είχα σχετίζονται με την αλλαγή γλώσσας, φαγητού και γενικότερα τρόπου ζωής, ανησυχίες που έχει πιστεύω οποιοσδήποτε παει σε μια καινούργια χώρα και σε ξένο περιβάλλον. Όσον αφορά το βόλεϊ ήξερα ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και αυτο ήταν κάτι που με ανησυχούσε αλλά ταυτόχρονα και με εξίταρε. Οι προσδοκίες που είχα και έχω στο κομμάτι του βόλεϊ είναι φυσικά να βελτιωνομαι σαν παίκτρια παίρνοντας καινούργια ερεθίσματα αλλά και να δυναμώνω τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Τα πιο σημαντικά κριτήρια που καθόρισαν την επιλογη πανεπιστημίου ήταν ο συνδυασμός ποιοτικού ακαδημαϊκού και “βολεικού” προγράμματος καθώς και το περιβαλλον και οι άνθρωποι μέσα και γύρω από την ομάδα. 

3. Πότε ξεκίνησες την διαδικασία αναζήτησης πανεπιστημίου, είσαι ευχαριστημένη με την επιλογή σου, έχεις να μοιραστείς ιστορίες που σε σημάδεψαν από την εμπειρία αυτή, κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα?
Η αλήθεια είναι ότι πήρα την απόφαση ότι θέλω να παίξω και να σπουδάσω στις ΗΠΑ σχετικά αργά. Ξεκίνησα τη διαδικασία αναζήτησης πανεπιστημίου τον Δεκέμβριο της τρίτης λυκείου και έφυγα για την Αμερική τον Ιούνιο αμέσως μετά απο τις πανελλήνιες εξετάσεις. Μπορώ να πω πως είμαι χαρούμενη που διάλεξα το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και πολύ ευχαριστημένη τόσο από την ομάδα όσο και από τις σπουδές μου. Επειδή όπως ανέφερα έγιναν όλα πολύ γρήγορα δεν είχα τον χρόνο να συνειδητοποιήσω πλήρως τι συνέβαινε. Όμως σίγουρα κάτι που με σημάδεψε στη διαδικασία ήταν το ταξίδι και η επίσκεψη μου τον Ιανουάριο για μερικές μέρες στο πανεπιστήμιο, κάτι που συνέβαλε σημαντικά και στην τελική μου απόφαση.

4. Τι συμβουλή θα έδινες στις αθλήτριες και τους αθλητές που σκέφτονται να ακολουθήσουν παρόμοιο μονοπάτι με εσένα; Τι έχεις να πεις σε γονείς και αθλητές που σκέφτονται να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι;
Θα έλεγα ότι αν είναι κάτι που σκέφτονται και θέλουν πολύ να κάνουν, να το κυνηγήσουν. Σίγουρα υπάρχουν πολλές δυσκολίες αλλά τίποτα στη ζωή δεν έρχεται εύκολα και πιστεύω ότι τα θετικά και τα μαθήματα που παίρνει κανείς από αυτή την εμπειρία υπερβαίνουν τις δυσκολίες.

lydia adam interview2
5. Οι σκέψεις σου για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχονται από την Nomos;
Η εμπειρία μου με την nomos ήταν πολύ καλή και η υποστήριξη που μου προσέφερε το team της nomos και ο Κ. Τάσος βοήθησαν σημαντικά την υλοποίηση του ονείρου μου. Καθώς τα πάντα έπρεπε να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ήξερα ότι μπορώ να βασιστώ κάπου για καθοδήγηση και για τη λύση κάθε απορίας μου.

6. Η περιφέρεια στην οποία αγωνίζεσαι είχε αγωνιστική δραστηριότητα το Φθινόπωρο και έκανες εξαιρετικές εμφανίσεις. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη συνέχεια; 
Οι στόχοι της ομάδας αρχικά μόλις ξεκινήσουμε προετοιμασία και προπονήσεις είναι να παραμείνουμε όλοι υγιείς ώστε να λειτουργήσουν τα πάντα εύρυθμα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι κύριοι στόχοι μας είναι να βελτιωθούμε ατομικά και ομαδικά και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τους αγώνες της περιφέρειας που ξεκινούν ξανά τον Μάρτιο.

 

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137