INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Αλεξάκου και Μπάκα διαφημίζουν το ελληνικό βόλεϊ στην Αμερική!

alexakou baka

Λίγο πριν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στην Αμερική, οι περιφέρειες ανακοίνωσαν τις αθλήτριες που προβλέπουν να έχουν τη σημαντικότερη συμβολή στις ομάδες τους βάσει των διακρίσεων και απόδοσης την περσινή χρονιά (2019-20). Κατόπιν ψηφοφορίας των προπονητών, η Ευφροσύνη Αλεξάκου του πανεπιστημίου St. John’s στη Νέα Υόρκη ανακηρύχθηκε παίκτρια της χρονιάς (Preseason Big East Volleyball Player of the Year) και η ομάδα της ψηφίστηκε ομόφωνα ως η καλύτερη της Ανατολής για την πολύ δυνατή περιφέρεια της Big East. Στην άλλη άκρη της Αμερικής, η Έλενα Μπάκα του St. Mary's College, που παίζει στην περιφέρεια της West Coast Conference (WCC), επιλέχθηκε μέσα στις καλύτερες αθλήτριες της περιφέρειας της (Preseason ALL-WCC Team). Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η Έλενα Μπάκα θα παίξει και beach volleyball αυτήν την άνοιξη για το πανεπιστήμιό της. 

Το κολεγιακό πρωτάθλημα του NCAA, παραδοσιακά λαμβάνει χώρα το φθινόπωρο, όμως η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε την αναβολή των πρωταθλημάτων σε κάποιες περιφέρειες, ενώ σε κάποιες άλλες μέρος του πρωταθλήματος διεξήχθη κανονικά από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο. Το πρωτάθλημα για όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Οι ομάδες  υποβάλλονται σε εβδομαδιαία COVID Tests, οι αγώνες  διεξάγονται με περιορισμένο αριθμό θεατών εφαρμόζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά την διατήρηση αποστάσεων και χρήση μασκών σε όλους τους κλειστούς χώρους. Τα πρωταθλήματα έχουν προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες των συνθηκών και οι ομάδες θα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες με αποτέλεσμα να παίζουν δύο με τρία παιχνίδια κάθε εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής, ξεκινώντας πρώτα με αυτές που αγωνίστηκαν το Φθινόπωρο (Αδάμ,Αναγνώστου, Καρακάση, Τοντάι, Φάκη).

 

Λυδία Αδάμ

Πολύ καλές εμφανίσεις είχε η Λυδία Αδάμ του North Carolina State University (4-4), που βρέθηκε μία θέση πριν το PITT της Φάκη. Η 19χρονη κεντρικός σκόραρε 55,5 πόντους συμμετέχοντας σε 26 σετ και προσφέροντας 4 νίκες στην ομάδα της. Πιο συγκεκριμένα, η Αδάμ είχε 52 επιθέσεις, 15 άμυνες και 7 μπλοκ, με την καλύτερη της εμφάνιση να είναι ενάντια του Virginia University σημειώνοντας 11 πόντους από επιθέσεις.

 

Στεφανία Αναγνώστου

To University of Arkansas Little Rock (6-14) έφτασε έως και τα ημιτελικά στο τουρνουά της Sun Belt περιφέρειας με την Αναγνώστου να σημειώνει σε 12 αγώνες,  9 πόντους, 5 άμυνες και 3,5 μπλοκ.

 

Έλενα Καρακάση

Στην 10η θέση τερμάτισε το Syracuse University της Έλενας Καρακάση στο Atlantic Coast Conference με την Ελληνίδα πασαδόρο να συμμετέχει σε 26 από τα 27 σετ της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, η 20χρονη σημείωσε 259 ασίστ, 22 επιθέσεις, 4 άσσους, 49 άμυνες και 8 μπλοκ ολοκληρώνοντας την σεζόν του SU με 4 νίκες και 4 ήττες. Η Έλενα Καρακάση είχε πολύ καλές εμφανίσεις κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος με την καλύτερη ενάντια στο  Pittsburgh University της Φάκη όπου σημείωσε 51 ασίστ. 

 

Αριστέα Τοντάι

Το University of North Carolina της Αριστέα Τοντάι έπειτα από μια πολύ καλή σεζόν με 6 νίκες και 2 ήττες τερμάτισε στην 4η θέση στο Atlantic Coast Conference. Η 21χρονη κεντρικός έπαιξε σε 6 σετ καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και είχε συνολικά 9 πόντους, εκ των οποίων οι 6 ήταν από επιθέσεις και οι 3 από μπλοκ.

 

Ζωή Φάκη

Συνεχίζοντας στο Atlantic Coast Conference με την 22χρονη Ζωή Φάκη του Pittsburgh University (4-4) όπου τερμάτισε στην 9η θέση. Η Ελληνίδα ακραία/διαγώνιος ξεκίνησε δυναμικά αφού και από τον 1ο κιόλας αγώνα ενάντια στο Syracuse της Καρακάση σημείωσε 10 επιθέσεις και 13 άμυνες, season high record για την ίδια. Ολοκλήρωσε την σεζόν παίζοντας σε 25 από τα 31 σετ και έχοντας 19 επιθέσεις, 6 ασίστ, 2 άσσους, 25 άμυνες και 4 μπλοκ, 1 εκ των οποίων μονό.

************

 

Στέλλα Αντύπα 

Tnv ήττα με 3-0 σε διπλή αγωνιστική στις 22 και 23 Ιανουαρίου, γνώρισε το πανεπιστήμιο της πρωτοετή Αντύπα  εναντίον του Northwestern. Η Ελληνίδα έκανε την παρθενική της εμφάνιση στα Αμερικάνικα γήπεδα παίζοντας για 2 σετ.

Επόμενες υποχρεώσεις:

29 και 30 Ιανουαρίου με Indiana University

 

Χρήστος Γκιτέρσος

Με μία νίκη και μία ήττα ξεκίνησε τις αθλητικές του υποχρεώσεις για το 2021 το Limestone University του Γκιτέρσου. Ο 20χρονος πασαδόρος συμμετείχε και στα 8 σετ των δύο αγωνιστικών. Πιο συγκεκριμένα, στην νίκη εναντίον του Saint Francis είχε 7 πόντους από επίθεση, 32 ασίστ, 1 άσσο, 5 άμυνες και 2 μπλοκ, ενώ στην ήττα εναντίον του Belmont Abbey σημείωσε 33 ασίστ, 4 άμυνες και 3 μπλοκ.  

Επόμενες υποχρεώσεις:

29/01 εναντίον Erskine 

30/01 εναντίον North Greenville

 

Ιωάννα Χαριτωνίδη  

Δεν έκανε καλό ξεκίνημα το Πανεπιστήμιο της Ιωάννας Χαριτωνίδη. Παρόλα αυτά η 20χρονη Ελληνίδα που τη φετινή χρονιά θα αγωνίζεται ως λίμπερο, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Στο παιχνίδι με το UTSA είχε 85% στην υποδοχή, 4 assists, έναν άσσο και 13 άμυνες αλλά τελικά η ομάδα της ηττήθηκε με 3-2. Ενάντια στη γηπεδούχο ομάδα του TAMUCC επανέλαβε τα υψηλά ποσοστά, 82% υποδοχή, 3 assists και 9 άμυνες αλλά η ομάδα της γνώρισε την δεύτερη ήττα με 3-0.  

Επόμενες υποχρεώσεις  

25 και 26 Ιανουαρίου με Chicago State University 

 

Κατερίνα Παπάζογλου

Με το δεξί ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο το Temple University της Παπάζογλου αφού επικράτησε με 3-2 του Morgan State University έπειτα από 5 σετ. Η τεταρτοετής ακραία δεν συμμετέχει σε αυτή την αγωνιστική. 

Επόμενες υποχρεώσεις:

29/01 και 30/01 εναντίον La Salle University

 

Σταυρούλα Παπάζογλου

Με θετικό πρόσημο  ξεκίνησε τον καινούργιο χρόνο το Odessa College της Σταυρούλας Παπάζογλου με 3 νίκες και μία ήττα. Οι Odessa Wranglers επικράτησαν 3-0 εναντίον των Missouri State University, Navarro College, College of Southern Idaho και έχασαν 1-3 από το Snow College. Η 21χρονη ακραία δεν συμμετείχε ακόμα σε αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Odessa College ήταν ήδη στο #5 της παναμερικανικής κατάταξης για διετή κολέγια και επικράτησαν 3-0 των περσινών αήττητων πρωταθλητριών του Navarro και #1 στη φετινή ψηφοφορία των προπονητών, ενώ και οι άλλες δύο νίκες τους ήταν επί ομάδων τοπ-20. Η ήττα εναντίον του #6 Snow College ήρθε μετά από πολύ έντονο αγώνα με δύο από τα τέσσερα σετ να φτάνουν στους 28 και 26 πόντους.  

Επόμενες υποχρεώσεις:

28/01 εναντίον Victoria College

29/01 εναντίον Garden City Community College και Trinity Valley Community College

 

Χρυσάνθη Σταματίου 

Το Bellarmine University (1-1) ξεκίνησε με νίκη και μια ήττα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, επιτυχημένο ντεμπούτο στην Πρώτη Κατηγορία του NCAA, με την Σταματίου να προσφέρει και στα δύο ματς 10 πόντους, 8 άμυνες και 1 μπλοκ. Η απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι και διεθνής με τις Εθνικές μας ομάδες ξεκίνησε μεταπτυχιακό στο νέο της πανεπιστήμιο, όπως της επετράπη με επέκταση υποτροφίας, έχοντας τελειώσει ήδη το πρώτο της πτυχίο το Δεκέμβριο! 

Τα αποτελέσματα

Vs Mercer University 3-0 (25-22, 25-14, 25-18)

Vs Western Kentucky University 0-3 (11-25, 20-25, 19-25)

Επόμενες υποχρεώσεις:

30/1 Xavier University

31/1 Butler University

 

 

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137