INTERNATIONAL LAW - SPORT BUSINESS - MANAGEMENT STRATEGY - POLICY COMPLIANCE - RESEARCH & CONSULTING SERVICES

St. Louis, USA, Tel: 812-272-3598       facebook circle  youtube circle  instagram circle  linkedin circle

Τρία νέα αστέρια θα λάμπουν στο ΝCAA

georgatzi charitonidi baka

Οι διεθνείς αθλήτριες Έλενα Μπάκα, Ιωάννα Χαριτωνίδη και Ιωάννα Γεωργατζή υπέγραψαν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελληνίδων αθλητριών που θα αγωνίζονται την ακαδημαϊκή σεζόν 2019-2020 στα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα βόλεϊ των ΗΠΑ, το NCAA και το ΝΑΙΑ. 

Ακόμη τρείς αθλήτριες με την βοήθεια της NOMOS θα ζήσουν το όνειρο τους στην Αμερική και θα ανοίξουν τα φτερά τους σε ποιοτικό, αγωνιστικό και μορφωτικό επίπεδο. 

Πρόκειται για τις διεθνείς με τις Εθνικές ομάδες Κορασίδων και Νεανίδων Έλενα Μπάκα, Ιωάννα Χαριτωνίδη και Ιωάννα Γεωργατζή που υπέγραψαν -με πλήρη υποτροφία- τις προηγούμενες ημέρες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

 

Έλενα Μπάκα: «Ήταν μια δύσκολη πρόκληση»

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15/10/2001 και αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης με τον οποίο κατέκτησε τα πανελλήνια πρωταθλήματα Κ15, Κ17 και Κ19, ενώ ήταν MVP Κ17 το 2018. Η 17χρονη ακραία ύψους 1,85 μ. τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο Saint Mary's College Volleyball, το οποίο μάλιστα επιλέχθηκε για την τελική φάση του εθνικού πρωταθλήματος «2018 ΝCAA Volleyball tournament». 

«Η Έλενα είναι παίκτρια που μπορεί να παίξει πολλές θέσεις και είναι πολύ δυνατή στο φιλέ. Η διεθνής της εμπειρία θα την βοηθήσει να γίνει μια εξαιρετική παίκτρια στην κατηγορία», σχολίασε ο προπονητής του Saint Mary's College Volleyball Rob Browning.

Η ίδια η αθλήτρια είπε για την μεταγραφή της: «Αθλητική υποτροφία στην Αμερική. Ακούγεται σαν ένα άπιαστο όνειρο, μα η αλήθεια είναι πως με σωστή δουλεία και καθοδήγηση το έκανα πραγματικότητα. Από μικρή σκεφτόμουν να παίξω βόλεϊ αφού τελειώσω το σχολειό και συγκεκριμένα στην Αμερική. Η δική μου περίπτωση βέβαια, ήταν μια δύσκολη πρόκληση διότι ήθελα να παίξω και βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ και συγκεκριμένα ήθελα να είμαι στην Καλιφόρνια. Αυτό δημιούργησε ανησυχία και μια συνεχή μάχη σχετικά με την διαδικασία της επιλογής, σε διάφορους τομείς. Όλο αυτό το ταξίδι ήταν ενδιαφέρον, με πλούσια συναισθήματα και αρκετή αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά για κάθε χαρά ή δυσκολία ήταν διπλά μου η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και φυσικά ο κύριος Τάσος Καμπουράκης με την σύζυγό του Kristin Folkl με βοήθησαν πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Πρακτικά και ψυχολογικά, στάθηκαν διπλά μου σε όλη την διαδικασία. Ύστερα όμως από όλα αυτά, η κατάλληλη επιλογή για εμένα ήρθε και είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων! Ανυπομονώ για το καινούργιο μου ταξίδι!»

 

Ιωάννα Χαριτωνίδη: «Όνειρο ζωής»

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7/1/2001 και πέρασε από το Μαρκόπουλο, το Αιγάλεω και την Θέτις Βούλας. Η 17χρονη (1,80 μ.) διεθνής με τις Κ17 και Κ19 ακραία θα είναι από την νέα σεζόν μέλος του Πανεπιστημίου Texas Rio Grande Valley, ο προπονητής του οποίου Todd Lowery δήλωσε: «Η Ιωάννα είναι πολύ καλή στον έλεγχο της μπάλας, έχει πραγματικά υψηλό IQ βόλεϊ και με καλή τεχνική κατάρτιση. Θα μας βοηθήσει πολύ».

Η νεαρή ακραία δήλωσε: «Μεγάλωσα σε μια αθλητική οικογένεια και είχα την τύχη να πηγαίνω σε αγγλικό σχολείο όλα μου τα χρόνια όποτε το να σπουδάσω στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος. Παρόλα αυτά, το να πάρω πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμιο στην Αμερική ήταν όνειρο ζωής. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την στιγμή που βρέθηκε στο δρόμο μου ο κύριος Καμπουράκης. Στο πρόσωπο του βρήκα έναν ακούραστο συμπαραστάτη και σύμβουλο, έναν δικό μου άνθρωπο να του έχω εμπιστοσύνη για να με καθοδηγεί ώστε να φτάσω στην επίτευξη του στόχου που από κοινού θέσαμε. Με τη μετάβαση μου στο UTRGV βλέπω τα όνειρα μου να εκπληρώνονται καθώς θα μπορέσω να συνδυάσω το βόλεϊ και σπουδές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνω μέλος αυτής της οικογένειας που έχει πάντα στόχους να πρωταγωνιστεί και ελπίζω να φανώ αντάξια της επιλογής του προπονητή μου. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος σε μια τέτοια προσπάθεια, χρειάζεται συνέπεια σκληρή δουλειά και σωστή καθοδήγηση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Καμπουρακη και όλους τους συνεργάτες του στη NOMOS γιατί με βοήθησαν να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα».

Ιωάννα Γεωργατζή: «Δικαίωση των κόπων»

Μετά τις Ηρώ Χούντα, Μαριαλένα Μπαμπίρη, Έλενα Καρακάση, Αλεξάνδρα Ψωμά, ακόμη μια αθλήτρια που αναδείχθηκε στο Μαρκόπουλο θα αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά με αθλητική υποτροφία στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Η 17χρονη 1,88 (γεννημένη 15/2/2001) Ιωάννα Γεωργατζή θα φοράει την φανέλα του Πανεπιστημίου Long Beach που βρίσκεται στην Division 1 του NCAA.

H νεαρή διαγώνια επεσήμανε: «Η μεγαλύτερη δικαίωση των κόπων πάνω στον αθλητισμό που έχω καταβάλει τα τελευταία χρόνια για μένα ήρθε πριν λίγο καιρό. Η αθλητική υποτροφία στην Αμερική ήταν ένα μεγάλο όνειρο που κατάφερε να γίνει πραγματικότητα με την συμβολή την αγάπη και την στήριξη της οικογένειας μου και φυσικά του κυρίου Τάσου Καμπουράκη και της συζύγου του Kristin Folkl που ήταν δίπλα μου σε κάθε κίνηση και ξέρω ότι θα συνεχίσουν να είναι. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία με κυριότερο δίδαγμα την υπομονή και ένα συνεχές συναίσθημα αγάπης και δουλειάς για το άθλημα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη για την επιλογή μου και ανυπομονώ πως και πως να το ζήσω!»

Contact NOMOS LLC

St. Louis, USA


info(at)nomosllc.com


US Tel: (+1) 812-272-3598


EU Tel: (+30) 6946-454137